Soitonopetus

Instrumentit, hinnasto ja opettajat

🇫🇮 🇬🇧 🇸🇪

Instrumentit

KLIKKAA NUOLTA JA LUE LISÄÄ

Viulu ja alttoviulu

Viulunsoiton voi aloittaa yleensä 5-7 vuoden iässä, mutta tunnit voi aloittaa sen jälkeenkin. Tärkeintä on, että lapsi on riittävän kehittynyt motorisesti ja kykenee keskittymään lyhyisiin harjoituksiin.

Viulunsoiton etuja ovat myös keskittymiskyvyn, hienomotoriikan sekä musiikillisen ilmaisun kehittyminen. Lisäksi se opettaa sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä, kun oppilas pyrkii hallitsemaan uuden instrumentin tekniikkaa. Viulunsoitto tarjoaa lisäksi sosiaalisia mahdollisuuksia osallistumiseen yhteissoiton ja esiintymisten kautta!

Opetuspaikat: Kruunuhaan päätoimipiste, Vallilan ala-aste, Laajasalon koulu

Opettajat


Sello

Sellonsoiton voi aloittaa ennen kouluikää tai koska tahansa sen jälkeen. Nuorimmat soittajat voivat aloittaa lasten sellolla, joka on normaalia aikuisten selloa pienempi kooltaan.

Opetuspaikat: Kruununhaan päätoimipiste

Opettajat

Piano, vapaa säestys ja pop-jazz piano

Pianonsoiton voi aloittaa noin 6-vuotiaana tai jopa hieman aikaisemmin. Se on yksi helpoimmista aloitussoittimista, jonka pariin voi päätyä vaikka aikuisenakin. Harrastuksen edetessä piano tarjoaa lisää haasteita, mikä tekee pianon soittamisesta nautinnollista ja palkitsevaa taitojen kehittyessä. Piano on monipuolinen soitin niin erilaisissa yhtyeissä kuin soolosoittimena.

Opetuspaikat: Päätoimipiste, Katajanokan koulu, Töölön ala-aste, Oulunkylän ala-aste, Käpylän koulu, Aurinkolahden koulu, Kontulan peruskoulu, Paloheinän ala-aste, Vuosaaren lukio, Laajasalon ala-aste, Poikkilaakson koulu, Vuoniityn peruskoulu, Meilahden ala-aste, Myllypuron peruskoulu, Vallilan ala-aste

Opettajat

Kitara

Meillä voi opiskella sekä klassisen, että sähkökitaran soittoa.

Kitaransoitto on monipuolinen harrastus, jonka aloitusikä voi olla yleisesti noin 6–8 vuotta, mutta monet aloittavat myös vanhempana. Tärkeintä on innostus ja halu oppia, ei niinkään ikä. Kitara on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä.

Opetuspaikat: Päätoimipiste, Katajanokan koulu, Laajasalon ala-aste, Poikkilaakson koulu, Kanavan sivukoulu, Aurinkolahden peruskoulu, Kontulan ala-aste, Myllypuron koulu, Maunulan ala-aste

Opettajat

Rummut ja lyömäsoittimet

Rumpusetinsoiton voi aloittaa heti, kun yltää painamaan jaloilla rumpujen polkimia, eli pedaaleja. Lyömäsoittimien soiton voi aloittaa milloin tahansa.

Opetuspaikat: Kruununhaan päätoimipiste, Katajanokan ala-aste, Vuoniityn koulu, Aurinkolahden koulu, Paloheinän ala-aste, Suutarilan ala-aste, Vartiokylän ala-aste, Laajasalon peruskoulu, Meilahden ala-aste

Opettajat

Laulu

Voit valita joko klassiseen laulun tai pop & jazz -opinnot.

Laulutunnit tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää lauluääntä ja musikaalisuutta. Opettajan avulla harjoitellaan äänenhallintaa, hengitystekniikkaa ja esiintymistaitoja. Tunneilla opitaan erilaisia laulutekniikoita ja tyylilajeja, sekä tutkitaan omaa äänialaa ja ilmaisua.

Tärkeintä on oppilaan innostus ja halu kehittyä laulajana.

Opetuspaikat: Kruunuhaan päätoimipiste, Päiväkoti Munkkivuori, Oulunkylän ala-aste, Kalasataman peruskoulu, Paloheinän ala-aste, Punavuoren toimipiste

Opettajat

Huilu

Huilunsoiton voi aloittaa heti kun soitinta jaksaa kannatella ja sormet yltävät näppäimille. Pienille soittajille on tarjolla mutkasuukappaleita, jolloin huilua on helpompi kannatella. Huilu on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä.

Opetuspaikat: Kruununhaan päätoimipiste, Aurinkolahden peruskoulu

Opettajat

Klarinetti

Klarinetti on upea soolo- ja orkesterisoitin, jolla pääset soittamaan monipuolisesti musiikkia eri tyylilajeissa.

Klarinetinsoiton voi aloittaa yleisesti noin 8–10 vuoden iässä, mutta jotkut aloittavat jopa hieman vanhempana tai nuorempana. Tärkeintä on, että oppilas on tarpeeksi kehittynyt motorisesti ja kykenee hallitsemaan soittimen tekniikkaa. Lisäksi oppilaalla tulisi olla riittävä keskittymiskyky ja halu oppia klarinetinsoiton perusteet. Aloituskäytäntö voi vaihdella opettajien ja oppilaiden välillä

Opetuspaikka: Kruunuhaan päätoimipiste

Opettajat

Saksofoni

Saksofoninsoiton voi yleensä aloittaa noin 7-9 vuoden iässä, mutta tunnit voi aloittaa myös myöhemmin. Tärkeintä on, että oppilas on motivoitunut ja halukas oppimaan uutta instrumenttia.

Saksofoninsoiton hyötyjä ovat monipuolinen musiikillinen ilmaisu, hengitystekniikan kehittyminen sekä mahdollisuudet erilaisiin musiikillisiin tyyleihin. Lisäksi saksofoninsoitto tarjoaa mahdollisuuksia esiintymisiin monipuolisissa kokoonpanoissa ja musiikillisissa tyylisuunnissa.

Opetuspaikat: Kruunuhaan päätoimipiste, Aurinkolahden koulu, Myllypuron peruskoulu

Opettajat

Trumpetti

Trumpetinsoitto on monipuolinen ja innostava harrastus, joka tarjoaa musiikillisia haasteita ja mahdollisuuksia. Yleisesti aloitusikä trumpetinsoitolle on noin 7–10 vuotta, mutta monet aloittavat myös myöhemmin tai aiemmin. Trumpetinsoiton aloittamiseen tarvitaan hyvä hengitystekniikka ja motoriset taidot, mutta tärkeintä on innostus ja halu oppia.

Opetuspaikat: Kruununhaan päätoimipiste, Myllypuron peruskoulu

Opettajat

Pasuuna 

Pasuunansoiton voi aloittaa yleisesti noin 8–10 vuoden iässä, mutta tämä voi vaihdella oppilaan fyysisistä ominaisuuksista ja musiikillisista taidoista riippuen. Aloitettaessa pasuunansoittoa, oppilas opettelee soittimen käsittelyä, äänenmuodostusta ja perussoittotekniikoita. Pasuunansoitto tarjoaa mahdollisuuksia osallistua erilaisiin musiikillisiin kokoonpanoihin ja esityksiin.

Opetuspaikat: Kruununhaan päätoimipiste, Myllypuron peruskoulu

Opettajat

Baritonitorvi ja Tuuba

Baritonitorvi ja tuuba ovat molemmat matalia puhaltimia, jotka tarjoavat syvän ja voimakkaan äänen. Baritonitorvi on yleensä korkeampi kuin tuuba ja sitä käytetään usein esimerkiksi puhallinorkesterissa ja kuorojen säestyksessä. Tuubaa puolestaan käytetään monissa eri musiikkityyleissä, kuten sinfoniaorkestereissa, puhallinorkestereissa ja erilaisissa kokoonpanoissa.

Molemmat soittimet ovat erittäin monipuolisia. Aloituskäytännöt ja -iät voivat vaihdella, mutta yleisesti molempien soittoon suositellaan aloitusikää noin 10 vuotta tai vanhempi. Tärkeintä on kuitenkin into ja halu oppia uutta.

Opetuspaikat: Kruunuhaan päätoimipiste

Opettajat

Musiikkitaito teoria

Tunneilla opiskellaan musiikin teorian perusteita kuuntelemalla ja analysoimalla sekä soittamalla ja laulamalla. Musiikin hahmotuksessa käsitellään musiikin peruselementtejä: rytmiä, melodiaa ja harmoniaa. Taitoja sovelletaan myös käytäntöön sävellys- ja improvisaatiotehtävien muodossa. Tunneilla tutustutaan myös nuotinnusohjelmien ja musiikin opiskelua tukevien sovellusten käyttöön.

Musiikin hahmotusaineiden opetus on käytännönläheistä ja se tukee instrumentti-, yhtye-, teknologia- ja sävellysopintoja. Musiikin hahmotusta opiskellaan ryhmissä ja ryhmiin ovat tervetulleita kaikki soittajat ja laulajat genrestä riippumatta. Tarjolla on klassisempaa painotusta tai pop- jazz painotteisia tunteja.

Lukukausi- ja muut maksut

Yleinen oppimäärä ja 

Groove-linja

Alle 18-vuotiaille tarkoitetun osaston maksut

Lukukausi

Lukukauteen kuuluvat viikottaiset soittotunnit, teemaviikko ja mahdollisuus soittaa konsertissa sekä musiikkitaito (teoria)

350-775€

30 min instrumenttiopetus

476 €

45 min instrumenttiopetus

623 €

60 min instrumenttiopetus

775 €

45 min pariopetus per oppilas

350 €


Laaja oppimäärä

Lukukausi

Lukukauteen kuuluvat viikottaiset soittotunnit 30-60 min, teemaviikko, mahdollisuus soittaa konsertissa, teoriaopetusta, sekä mahdollisesti yhteismusisointia.

476-775€


Aikuisosasto

Avoin, yli 18-vuotiaille tarkoitettu osasto

Lukukausi

Lukukauteen kuuluvat viikottaiset soittotunnit, teemaviikko ja mahdollisuus soittaa konsertissa. Opiskelija voi myös halutessaan osallistua teoriaopetukseen 160 € lukukausimaksulla.

540-800 €

30 min instrumenttiopetus

540 €

45 min instrumenttiopetus

720 €

60 min instrumenttiopetus

800 €

Teoriaopetus

160 €


Muut maksut

Peruutusmaksut

Peritään, jos oppilas peruuttaa oppilaspaikkansa opetuksen alkamisen jälkeen ilman pätevää syytä

50€

Uuden oppilaan kirjaamismaksu

35€

Kokeilutunti 30 min

30€

Etsi lähin opetuspisteesi
Etsi hakusanalla

Etkö löytänyt sopivaa toimipistettä vai oliko lähitoimipisteesi tarjonnassa jokin puute?

Lähetä tällä lomakkeella ehdotuksesi esimerkiksi uudesta toimipisteestä tai jo olevan toimipisteen opetusvalikoimasta esim. "meillä on neljän lapsen porukka jolla tahtoisimme musiikkitoimintaa heidän koulussaan" tai "haluaisin opiskella Tuubansoittoa tässä toimipisteessä"

Opettajat

Viulun- ja alttoviulunsoitto

Laura Lintula (Rehtori)

Inka Liitiäinen

Inka Liitiäinen on helsinkiläinen musiikkipedagogi ja viulisti. Hän aloitti viulunsoiton 6-vuotiaana Helsingin Konservatoriolla. Inka on valmistunut viulunsoitonopettajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta 2017 ja hän on opiskellut myös Alankomaissa Hoogeschool voor de Kunsten Utrecht taideyliopistossa viulunsoittoa esittävällä linjalla. Inka on kokenut orkesteri- ja kamarimuusikko ja on tehnyt töitä freelancerinä vuodesta 2010. Tällä hetkellä hän opiskelee Varhaisiän musiikkikasvatusta ja taiteen soveltavaa käyttöä Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja opettaa viulunsoiton lisäksi myös musiikkileikkikoulua. Inka on suorittanut Suomen Suzuki-yhdistyksen viulupedagogiikan erikoistumisopinnoista tasot 1 ja 2. Inka on opettanut kaiken ikäisiä ja tasoisia oppilaita. Opetuksessaan hän huomioi jokaisen oppilaan yksilölliset tarpeet ja tavoitteet. Tärkeintä on musiikin ilo yhdessä oivaltamisen kautta ja kannustava turvallinen oppimista tukeva ilmapiiri!


Johanna Knuuttila

Kuva: Carolina Stenbäck
Kuva: Carolina Stenbäck

Pihla Perämäki

Pihla Perämäki on viulisti ja musiikkipedagogi, jonka opetus on oppilaslähtöistä, kannustavaa ja innostavaa. Perämäki on valmistunut musiikkipedagogiksi vuonna 2018 Centria ammattikorkeakoulusta klassinen viulu pääaineenaan, ja tällä hetkellä hän opetustyön ohella opiskelee maisterintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmässä. Perämäen viulutunneilla voikin soittaa niin klassista kuin kansanmusiikkia oppilaan mielenkiintojen mukaan, ja tunneilla kannustetaan kaikenlaiseen luovaan tekemiseen esimerkiksi improvisoimalla ja säveltämällä.

Kuva: Jyrki Messo
Kuva: Jyrki Messo

Pasi Vuoti (viulu ja alttoviulu)

Alttoviulisti ja musiikkipedagogi, joka on valmistunut musiikkipedagogiksi vuonna 2006 Stadia ammattikorkeakoulusta klassinen alttoviulu pääaineenaan. Tällä hetkellä hän opetustyön ohella soittaa freelancemuusikkona orkestereissa sekä pienyhtyeissä.


Sellonsoitto

Auroora Perttunen

Auroora Perttunen toimii sellonsoiton opettajana Meri-Helsingin musiikkiopistossa. Lisäksi hän tekee aktiivisesti muissakin pääkaupunkiseudun musiikkiopistoissa sellonsoiton opettajan sijaisuuksia.
Aurooralle instrumenttipedagogiikka on ollut aina lähellä sydäntä. Hänelle on tärkeää, että soittotunti on paikka, jossa oppilas saa löytää omat vahvuutensa musiikin parissa ja pääsee kehittämään musiikillisia taitojaan turvallisessa ympäristössä.
Auroora on opiskellut instrumenttipedagogiikkaa taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa ja ollut osana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Itä-Helsingin musiikkiopiston, Länsi-Helsingin musiikkiopiston ja Helsingin konservatorion "Next Generation -alku soittoon" -hanketta.


Pianonsoitto

Kaisa-Mari Pulkkanen

Olen klassinen pianisti. Rakastan opettamista, liedmusiikkia, hyviä tarinoita ja uusien opetusmateriaalien ja -metodien kehittelyä. Soittamisen ja oppimisen ilo on tärkeintä!

Olga Goncharova

Loviisa Tuomisto

Loviisa Tuomisto on pianonsoiton opettaja, urkujensoiton opettaja sekä kanttori. Loviisa on tehnyt pianon ja urkujen A-tutkinnot Sibelius-Akatemiassa. Hän valmistui musiikin maisteriksi keväällä 2023 Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta sekä viimeistelee musiikkiopintojaan Metropolia Ammattikorkeakoulussa. 

Emmi Vesterinen

Alexandria Schultz

Jenni Keränen

Juha Lahdenniemi

Emmi Rajala

Adam Herd

Jasse Merivirta

Jasse on tuikitavallinen parimetrinen multilahjakkuus joka opettaa meillä pop-jazz pianonsoittoa ja tarpeen mukaan säveltämistä, teoriaa, äänittämistä tai vaikka lineaarialgebraa jos jokin siinä askarruttaa.

Jutta Joelsson

Robin Widjeskog

Julia Hakala

Julia opettaa klassista pianonsoittoa ja vapaata säestystä lapsille, nuorille ja aikuisille.

Armaan Madar

Iida Kosonen

Iida Kosonen/Muusikko AO & Musiikkipedagogi AMK
Aurinkoinen, lempeä ja innostava Iida ohjaa tällä hetkellä Meri-Helsingin musiikkiopistossa Rytmimajakka-bändikerhoja ja opettaa pianonsoittoa.
Iida on valmistunut Jyväskylän Ammattikorkekoulusta Musiikkipedagogiksi vuonna 2017 ja hänen pääinstrumenttinsa ovat pop/jazz-piano- ja laulu.

Liina Jämsä

Liina Jämsä on Turun Konservatoriosta valmistunut pop&jazz-laulaja ja muusikko. Liina ohjaa Kalasatamassa ja Munkkivuoressa rokkimuskareita sekä pitää laulu- ja pianotunteja molemmissa toimipisteissä. Hän on työskennellyt alan parissa mm. keikkailevan muusikon tehtävissä, musiikkiteatterissa näyttelijänä sekä esiintynyt laulaja-lauluntekijänä. Liina on työskennellyt soiton- ja laulun ohjaajana vuodesta 2022 lähtien. Hänelle tärkeintä tunneilla on jakaa musiikin oppimisen iloa ja nauttia yhdessä tekemisestä. Tervetuloa laulu- ja soittotunneille sekä rokkaamaan rokkimuskariin!


Kitaransoitto

Timo Peltonen (apulaisrehtori)

Olen ollut kitaransoitonopettajana MeHMOssa vuodesta 2007 ja  apulaisrehtorina vuodesta 2012.

Héctor Lepe

Héctor Lepe on Sibelius-Akatemialta jazz-musiikin maisteriksi valmistunut monipuolinen muusikko. Hän johtaa omaa yhtyettään, Héctor Lepe Quartetia, ja on aktiivisesti mukana musiikkikentällä. Vapaa-ajallaan hän rentoutuu squashin parissa ja nauttii pyöräilystä. Opettajana hänelle on tärkeää innostaa oppilaitaan hyvän tekemisen meiningillä.

Juhana Jansson

Olen opiskellut Oulunkylän Pop&Jazz Konservatoriossa muusikkolinjalla 1992-1996, Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa (Lumo) kitaransoiton sekä sähköbasson soitonopettajana vuodesta 1998. Yksityistuntien lisäksi olen vetänyt bänditoimintaa sekä sovittanut musiikkia lukuisiin konsertteihin. Lumon lisäksi olen tehnyt sijaisuuksia mm. Käpylän musiikkiopistossa Kansanmusiikkilinjalla opettaen kitaraa, ukulelea, teoriaa ja yhtyeitä. Opetuksen lisäksi teen freelance keikkoja joita on vajaa 100 vuodessa.

Olen säveltänyt musiikkia museoille käyttöön ja teatteri produktioihin. Tulen toimeen nuorten kanssa hyvin ja pyrin opettamaan musiikkia mahdollisimman monipuolisesti.

Troels Lorentzen

Pekka Kämäri

Petri Pietilä

Matti Muuriaismäki

Heikki Selamo


Rummut

Markus Jaatinen

Musiikkipedagogi (AMK), rumpali, lyömäsoittaja ja innokas rytmifilosofi. Toiminut opettajana Meri-Helsingin musiikkiopistolla vuodesta 2014 sitä ennen sijaisuuksia ja yksityisopetusta. Markus on pitkänlinjan freelance muusikko ja esiintynyt monenkirjavilla lavoilla Suomessa ja muuallakin maailmalla. Opetuksessa pyritään ottamaan huomioon yksilölliset tarpeet ja lähtökohdat.

Oscar El Husseini

Lasse Rautiainen

Olen Lasse Rautiainen. Opetan kitaran, rumpujen ja pianon soittoa, sekä vedän rokkimuskariryhmiä. Opetan tarvittaessa myös basson ja ukulelen soittoa ja vedän bändiryhmiä, mikäli sellaiselle on kysyntää. Grooven/Mehmon työntekijänä olen toiminut vuoden 2020 helmikuusta alkaen.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri, pääaineena musiikkitiede. Sivuaineina olen opiskellut antropologiaa ja kasvatustiedettä. Lisäksi olen opiskellut mm pop-jazz -kitaran soittoa konservatoriolla.

Soitan ja tuotan musiikkia erilaisissa kokoonpanoissa ja omin päin. Soittohistoriaani mahtuu monenlaista musaa: rokkia, progea, elektronista musaa, metallia, indie poppia, industrialia, reggaeta, jazzia, iskelmää, irkkufolkkia... Pyrin myös opettaessani avartamaan oppilaiden musiikkimakuja moniin suuntiin.

Minulle on tärkeää, että kaikki oppilaat viihtyvät tunneilla. Pyrin ottamaan jokaisen huomioon yksilönä ja kohtelemaan kaikkia oikeudenmukaisesti. Haluan osaltani tukea lasten ja nuorten kehittymistä keskittymiskykyisiksi, luoviksi, ryhmässä pärjääviksi ja resilienteiksi tuleviksi aikuisiksi. Musiikin harrastaminen edistää näitä kaikkia!


Laulu

Manna Borg

Manna Borg on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä ja laulunopettaja. "Haluan opetuksessani auttaa oppilasta löytämään omaa ilmaisuaan. Keskitymme tunneilla jokaisen henkilökohtaisen äänen ja estetiikan kehittymiseen sekä turvallisen tekniikan oppimiseen. Uskon, että jokainen voi oppia laulamaan oikean ohjauksen sekä suunnitelmallisen harjoittelun tuloksena. Laulutunneille voi tulla jokainen! Älä siis turhaan murehdi, onko äänesi tarpeeksi "hyvä" tai osaatko laulaa. Laulutunneilla laulaminen on innostavaa, kannustavaa ja aina oppilaslähtöistä, eikä koskaan ole liian myöhäistä aloittaa."
Opiskelu: 2000-2003 Pop&Jazz konservatorio II-aste 2003-2009 Metropolia laulupedagogi (AMK)

Liina Jämsä

Liina Jämsä on Turun Konservatoriosta valmistunut pop&jazz-laulaja ja muusikko. Liina ohjaa Kalasatamassa ja Munkkivuoressa rokkimuskareita sekä pitää laulu- ja pianotunteja molemmissa toimipisteissä. Hän on työskennellyt alan parissa mm. keikkailevan muusikon tehtävissä, musiikkiteatterissa näyttelijänä sekä esiintynyt laulaja-lauluntekijänä. Liina on työskennellyt soiton- ja laulun ohjaajana vuodesta 2022 lähtien. Hänelle tärkeintä tunneilla on jakaa musiikin oppimisen iloa ja nauttia yhdessä tekemisestä. Tervetuloa laulu- ja soittotunneille sekä rokkaamaan rokkimuskariin!

Juhana Kotilainen

Juhana Kotilainen Esittely 23

Baritoni Juhana Kotilainen valmistui Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta Laulutaiteen maisterin koulutusohjelmassa opettajanaan Hannu Niemelä. Kotilaista ovat Sibelius- Akatemiassa ohjanneet myös Erkki Rajamäki, Collin Hansen, Ilmo Ranta ja Gustav Djupsjöbacka.

Mestarikursseilla Kotilaista ovat opettaneet mm. Soile Isokoski, Konrad Jarnot ja Berliinissä Peter Berne.

Sibelius-Akatemiassa Kotilainen on opiskellut myös kirkkomusiikkia, pianoa Collin Hansenin ja kuoronjohtoa Jani Sivénin johdolla.

Juhana Kotilainen on esiintynyt Lied-konserteissa ja monien kirkkomusiikkiteosten solistina, mm. Bachin Pääsiäis- ja jouluoratorioissa sekä kantaateissa, Faurén Requiemissä ja Händelin Messias-oratoriossa. Kotilainen on esiintynyt eri musiikkifestivaaleilla, mm. Heinäveden Musiikkipäivillä, Ilmajoen Musiikkijuhlilla, BRQ Vantaa festivaalilla ja Barokin labyrinteissä -festivaalilla.

Selim Eskelinin säätiö ja Taiteen edistämiskeskus ovat tukeneet Kotilaisen opintoja. 

Emmi Rajala

Milena Albanese

Milena Albanese on suomalaisitalialainen Tampereella syntynyt ja sittemmin helsinkiläistynyt pianisti, säveltäjä ja musiikinopettaja. Milena on valmistunut ammattimuusikoksi Pop & Jazz Konservatoriosta (2023) pääaineenaan koskettimet ja tekee tällä hetkellä Sibelius-Akatemiassa avoimen yliopiston opintoja sekä Pop & Jazz Konservatoriossa tutkinnon lisäosia.

Milena aloitti opettajana Meri-Helsingin Musiikkiopistossa syksyllä 2023 ja on sen jälkeen vetänyt säännöllisesti rokkimuskareita ja keväästä 2024 alkaen myös Grooven yksityissoittotunteja pianon, laulun sekä rumpujen parissa. Opettamisen lisäksi Milena toimii free-lance muusikkona ja säveltäjänä.

Jo ennen opiskelujaan Milena on ehtinyt käydä kahdesti musiikkivaihdossa Kalifornian Piilaaksossa ja on siinä yhteydessä päässyt keikkailemaan myös Amerikassa ja Espanjassa. Lisäksi Milenan soittoa ja sävellyksiä on kuultu mm. Tampereen Teatterin lavalla (KAHDEKSANTOISTA-musikaali, yhteistyö Tampereen yhteiskoulun lukion ja Tampereen Teatterin välillä) sekä UNM Tampere 2020 festivaalin yhteydessä.

Milena on mukana useissa eri yhtyeissä, mm. 17-henkisessä Elias Nieminen Ensemblessä, lastenmusiikkiyhtye Onnin orkesterissa sekä Vetus Ventus -yhtyeessä.


Huilunsoitto

Annariina Rautanen

Annariina Rautanen on opettanut huilunsoittoa reilun parinkymmenen vuoden ajan useassa musiikkiopistossa pääkaupunkiseudulla. Mehmossa hän on opettanut vuodesta 2009. Annariina on opiskellut muun muassa Annaleena Ilveskiven, Seppo Planmanin, Liisa Ruohon ja Anna Aminoffin oppilaana sekä mestarikursseilla muun muassa Eeva Heikkilän oppilaana. Tällä hetkellä hän valmistelee Taiteen tutkimuksen maisteritutkintoa Helsingin yliopistossa. Annariinan oppilaina on kaikenikäisiä ja -tasoisia huilisteja vasta-alkajista edistyneisiin soittajiin. Tunneilla opetellaan huilunsoiton perustaitoja: äänenmuodostusta, hengitystekniikkaa, sävelpuhtautta, erilaisia artikulaatiotapoja ja musiikin muotojen hahmottamista. Annariina järjestää oppilailleen yhteissoittoa huiluduo-, -trio- ja -kvartettikokoonpanoissa sekä mahdollisuuksien mukaan pianistin ja muiden instrumentalistien kanssa. 

Stina Myllys


Klarinetinsoitto

Jussi Rusi

Jussi Rusi on suorittanut Musiikin Maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa, jossa hänen klarinetinsoiton opettajinaan ovat toimineet Kari Kriikku, Olli Leppäniemi ja Osmo Linkola. Hän on laajentanut tietämystään mm. Yehuda Giladin mestarikurssilla. Jussi soittaa vakituisesti sinfonisessa ammattipuhallinorkesterissa Helsingin poliisisoittokunnassa klarinettia ja bassoklarinettia. Hän on opettanut klarinetinsoittoa aiemmin mm. Kauniaisten- ja Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Vapaa-ajallaan hän lenkkeilee koiriensa Benin ja Meylan kanssa.


Saksofoni

Juha Lahdenniemi

Stina Myllys


Trumpetti

Jutta Virtanen 

Jutta Virtanen opettaa musiikkopistolla pasuunaa ja baritonitorvea. Rytmimajakassa hän opettaa trumpettia, pasuunaa ja bändisoittoa. Jutalle on tärkeää, että soittotunneille on mukava tulla ja että oppilas löytää soittamisen ilon.
Parasta opetustyössä on oppilaan edistyksen ja onnistumisien näkeminen.

Martti Vesala

Trumpetisti Martti Vesala tunnetaan sekä lahjakkaana trumpetistina että taitavana säveltäjänä ja musiikkipedagogina. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2011.
Vesala innostui trumpetinsoitosta jo 10-vuotiaana, lopulta rakas harrastus vei täysin mennessään. Vesala on toiminut trumpetinsoiton opettajana sekä trumpetistina eri kokoonpanoissa jo reilut parikymmentä vuotta.
www.marttivesala.com


Pasuuna

Jutta Virtanen 

Jutta Virtanen opettaa musiikkopistolla pasuunaa ja baritonitorvea. Rytmimajakassa hän opettaa trumpettia, pasuunaa ja bändisoittoa. Jutalle on tärkeää, että soittotunneille on mukava tulla ja että oppilas löytää soittamisen ilon.
Parasta opetustyössä on oppilaan edistyksen ja onnistumisien näkeminen.

Martti Vesala

Trumpetisti Martti Vesala tunnetaan sekä lahjakkaana trumpetistina että taitavana säveltäjänä ja musiikkipedagogina. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2011.
Vesala innostui trumpetinsoitosta jo 10-vuotiaana, lopulta rakas harrastus vei täysin mennessään. Vesala on toiminut trumpetinsoiton opettajana sekä trumpetistina eri kokoonpanoissa jo reilut parikymmentä vuotta.
www.marttivesala.com


Baritonitorvi ja Tuuba

Jutta Virtanen

Jutta Virtanen opettaa musiikkopistolla pasuunaa ja baritonitorvea. Rytmimajakassa hän opettaa trumpettia, pasuunaa ja bändisoittoa. Jutalle on tärkeää, että soittotunneille on mukava tulla ja että oppilas löytää soittamisen ilon.
Parasta opetustyössä on oppilaan edistyksen ja onnistumisien näkeminen.


Musiikin teoria ja hahmotusaineet 

Matti Lehtonen

Matti Lehtonen valmistui pop/jazz-teoriapedagogiksi Metropolia AMK:sta keväällä 2016. Opinnoissaan hän erikoistui hahmotusaineiden ohella myös säveltämiseen ja sovittamiseen. Länsirannikolta kotoisin oleva Matti suoritti ennen Helsinkiin muuttamistaan muusikon tutkinnon Porin Palmgren-konservatoriossa, sekä sähkö- että klassisessa kitarassa. Jouluna 2023 Matti suoritti musiikkipedagogin YAMK-tutkinnon:täydet arvosanat niittäneessä opinnäytetyössään hän käsitteli omaa alusta loppuun itse valmistamaansa teorian opetusmateriaalia.